Επικοινωνία

26813 03059

Στείλτε μας email!

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Μήνυμα:

Το μήνυμα μας σας παραδόθηκε! Close this notice.

Ζωή Υγεία Σύνταξη

Υγεία-Ζωή-Σύνταξη

Ευχαριστούμε, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας Close this notice.

Οχήματα

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Στοιχεία οχήματος/σκάφους:

Ευχαριστούμε, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας Close this notice.

Αστική Ευθύνη Περιουσία

Ευχαριστούμε, σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας Close this notice.

Μείωση συντάξεων την επόμενη τριετία

 

Αρνητικοί όλοι οι δείκτες για το μέλλον των συντάξεων με το υπάρχον συνταξιοδοτικό σύστημα

Οι μειώσεις των συντάξεων ακόμη και εάν μετατεθούν στο μέλλον, δηλαδή μετά τις εκλογές του 2019, φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτες, τονίζουν αναλογιστές από το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος, ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι δείκτες που προσδιορίζουν την πορεία του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα είναι αρνητικοί και έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξει έστω και μία νέα μείωση συντάξεων μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Του Νίκου Σακελλαρίου

Όπως ισχυρίζονται οι περισσότεροι αναλογιστές, το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου στήθηκε προσωρινά με τα παλιά εργαλεία και τα δεδομένα προκειμένου να μην καταρρεύσει το σύστημα μέσα στην πενταετία 2015-2020. Ωστόσο με τους υπάρχοντες δείκτες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τα ποσοστά εισφορών, τους δημογραφικούς δείκτες και την αναλογία εργαζομένων/συνταξιούχων φαίνεται ότι δύσκολα οι Έλληνες συνταξιούχοι δε θα δουν νέες μειώσεις στις συντάξεις τους μετά το 2020. Σαφέστατα η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αποφευχθούν οι μειώσεις των συντάξεων μέχρι και τις εκλογές προκειμένου να μην εισπράξει το πολιτικό κόστος από μία ούτως ή άλλως ιδιαίτερα επώδυνη μείωση.

περισσότερα

Ασφάλεια σεισμού με 1 ευρώ το τετραγωνικο…

Το σπίτι, δεν μας ανήκει εάν δεν είναι ασφαλισμένο. Ανήκει στη οργή της φύσης….

Η Ελλάδα είναι μία χώρα σεισμογενής με μόνο το 10-15% των κατοικιών να είναι ασφαλισμένες και το μεγαλύτερο μέρος των ιδιοκτητών να έχουν άγνοια τόσο για το κόστος της ασφάλισης όσο και για τις καλύψεις ενός τέτοιου συμβολαίου.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 75% των κτιρίων στην χώρα μας είναι ιδιόκτητα. Συνολικά από όλα αυτά, τα ασφαλισμένα είναι πολύ λίγα και στη συντριπτική τους πλειοψηφία συνδέονται με τραπεζικό δανεισμό που καθιστά υποχρεωτική την ασφάλισή τους.

Ωστόσο, η ίδια η ιστορία έρχεται να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τη σφοδρότητα όσο και για τις επιπτώσεις ενός σεισμικού φαινομένου με πιο πρόσφατο παράδειγμα το χθεσινό σεισμό, της τάξεως των 6,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε Ζάκυνθο ο οποίος προκάλεσε υλικές ζημιές.

Και άλλα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα δημιουργούν προβληματισμό για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό. Θυμίζουμε ότι:

  • τον Ιούνιο του 2017 ο σεισμός 6,1 Ρίχτερ που έπληξε τη Λέσβο ισοπέδωσε το χωριό Βρίσα
  • τον Ιούλιο του 2017 σεισμός 6,6 Ρίχτερ χτυπάει την Κω. Μεγάλες υλικές ζημιές και δύο νεκροί
  • το Νοέμβριο του 2015 ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ καταγράφηκε στη Λευκάδα
  • τον Ιανουάριο του 2014 κτίρια και υποδομές στην Κεφαλλονιά υπέστησαν μεγάλες ζημιές από σεισμό 6,1 Ρίχτερ.

 

Οι περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί είναι πολλές με σημαντικότερο σημείο αναφοράς το σεισμό του 1999 στην Πάρνηθα όπου εκεί είχαμε 145 θύματα πέρα από τις υλικές ζημιές. αυτό που μεταφέρουν άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς και πραγματογνώμονες που έχουν εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών είναι πως με ένα κόστος λιγότερο από 10 ευρώ το μήνα, ένας ιδιοκτήτης μπορεί να ασφαλίσει μία μέση κατοικία 100 τετραγωνικών για σεισμό και να αποζημιωθεί εάν υποστεί το κτίριο ζημιά.

 

 

πηγή: https://www.insurancedaily.gr/asfalia-sismou-10-evro-mina-ine-polla/?fbclid=IwAR3f36w05sG87ZUSzbLM4h1x8Vi6Kwv7YNRkwtNk_qGHtkvOFwwOlEFyNUk

περισσότερα

Τραγική Εικόνα στα Δημόσια Νοσοκομεία – Σοκάρουν οι περιγραφές

 

Η ΠΟΕΔΗΝ περιγράφει με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία – η περιγραφή σοκάρει

  • Χτύπησε κόκκινο η δημόσια υγεία
  • Βγήκαν στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων στη δημόσια υγεία

Αγανακτισμένοι οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία κατέκλυσαν την Τετάρτη το κέντρο της Αθήνας. Μπορούσε κάποιος οδηγός να αγανακτήσει με το μποτιλιάρισμα που δημιουργήθηκε αν δε γνώριζε τις άθλιες συνθήκες της δημόσιας υγείας. Αν γνώριζε, όμως, όλοι θα συμφωνούσαν με την αντίδρασή τους.

περισσότερα